B.A. CONSULTING & ASSISTANCE 
C/ Sepulveda 112 6 -4 

08015 Barcelona - Spain

info@ispanyadayasam.com

Tel: +34 673 08 41 80 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
İspanya 'Golden Visa' Programı

 

- Gayrimenkule yapılacak en az 500 bin Euro değerinde yatırım, İspanya'da oturum ve çalışma izni sağlıyor. 

 

- İspanya, Altın Vize "Golden Visa" programına ilk olarak 2012'de başladı. Program, ülkede en az 500 bin Euro değerinde yatırım yapanlara, oturum ve çalışma izni sağlıyor. Programın amacı, ülkeye yatırımcı çekmek ve gayrimenkul piyasasını hareketlendirmek.

 

​- Program kapsamında yatırımcılar, ilk olarak 1 yıl süreli vize alırlar. Bu süre sonunda vize, her defasında 2'şer yıllık periyotlar halinde uzatılabilir. 5. yılın sonunda, yatırımcı kalıcı oturum hakkı kazanır ve her defasında oturum iznini 5'er yıllık sürelerle uzatabilir.

 

- Program sayesinde, İspanya vatandaşlığı almak da mümkündür. Ancak bunun için yatırımcı, her yıl 6 ay olmak üzere İspanya'da en az 10 yıl yaşadığını ispatlamak zorundadır.

 

- Vatandaşlık edinilmediği sürece, satın alınan konut sürekli elde tutulmalıdır. Çocuklar, belli bir yaşa geldiğinde veya bağımsız bir yaşam kurduklarında, bu programda vize uzatma hakkından yararlanamazlar.

Avantajlar

 

  • Satın alınan gayrimenkuller, istenirse kiraya verilebilir

  • İspanya Oturum İzni, tüm Schengen ülkelerinde vizesiz seyahat olanağı sağlar

  • Yatırımcının İspanya'da yaşamaması koşuluyla İspanya dışından elde ettiği gelirlere vergilendirme uygulanmaz

  • İspanya'da yaşamak zorunlu değildir. Ancak Vatandaşlık verilmez.

  • İstemeleri halinde, yatırımcı ve ailesi, İspanya'ya yerleşebilir, çalışabilir veya iş kurabilir. Yatırımcının çocukları devlet okullarında eğitim alabilir. Ancak bu durumda İspanya dışından elde edilen gelirlerden de vergi ödemek zorundadır.

 

Aranılan Koşullar

  • Toplam değeri en az 500 bin Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul satın almak

  • Satın alınan gayrimenkulleri vatandaşlık alınana kadar veya vatandaşlık alınamıyor ise, ömür boyu elde tutulmak

  • Her vize dönemi içinde, İspanya'yı en az 1 kez ziyaret etmek

​​

Dezavantajlar

  • İspanyada yatırım yapılırken, avantajların yanısıra dezavantajlar da göz önüne alınmalıdır.

  • İspanya Golden Visa programında kalıcı oturum söz konusu değildir. 

  • Vatandaşlık alınabilmesi için her yıl en az 6 ay olmak üzere, en az 10 yıl süreyle İspanya'da yaşıyor olmak gereklidir.

  • Vatandaşlık alınana kadar satın alınan konut elde tutulmalıdır. Aksi halde vize uzatılmaz.

  • Eğer vatandaşlık alınamıyor ise, satın alınan konut ömür boyu elde tutulmalıdır.

  • İspanya'da yaşanmaya başlandığında, vatandaş olunsun veya olunmasın, tüm dünyadaki gelirleriniz üzerinden vergi ödemeniz gerekir.

  • Bağımlı aile bireyleri bağımsız yaşam kurduklarında veya 21 yaşını aştıklarında, vizelerini uzatamazlar

ALTIN VİZE (GAYRİMENKUL)

Girişimcileri desteklemek ve uluslararasılaşmayı desteklemek için 7 Eylül 2014 tarihli 14/2013 sayılı yasa, yabancıların ikamet amaçlı olarak İspanya'ya yatırım yapmalarını teşvik ediyor. Bu düzenleme, en az 500 bin Euro değerinde mülk satın alan herkese ikamet vizesine başvurma hakkı verir. Bu çok özel izin türü size sadece ikamet etme hakkını vermez, aynı zamanda İspanya'da da çalışma ve Schengen bölgesinde seyahat etme hakkı da verir.

ALTIN VİZE (YATIRIMCILAR)

Altın Vize, aşağıdaki yatırımlar için de geçerlidir:

•    İspanya kamu borçlanma senetlerinde iki milyon Euro, 
•    Şirket hisselerinde veya İspanyol sermayeli şirketlerin hisse senetlerinde bir milyon Euro,
•    İspanya'da yatırım fonları, kapalı uç yatırım fonları veya girişim sermayesi fonlarından bir milyon Euro,
•    İspanyol finans kurumlarında banka mevduatlarında bir milyon Euro,
•    İspanya'da geliştirilecek bir iş projesine yatırım, genel çıkar olarak kabul edilmiş ve akredite edilmiştir.

 

ALTIN VİZE (GİRİŞİMCİLER)

Üçüncü seçenek, işlerini İspanya'da genel bir çıkar sağlamak isteyen tüm girişimcilere hitap etmektedir.